Studentenvereniging LANX

September komt er weer aan, nieuwe ronde nieuwe kansen. Niet alleen de universiteiten openen hun deuren voor een nieuw jaar, ook studentenvereniging L.A.N.X. stelt haar sociëteit open voor nieuwe leden. Nog niet helemaal overtuigd of nog nooit over nagedacht? Hieronder vind je 23 redenen om voor L.A.N.X. te kiezen. En nee, niet alleen omdat het gewoon heel leuk is.

 1. Vriendschap

Vriendschap voor het leven, of het nou geforceerd is of niet dit welbekende cliché wat leden van een studentenvereniging altijd roepen is zeker waar. Vriendschappen opbouwen gegarandeerd. Mocht het nog niet gelijk lukken dat word je vanzelf wel vrienden door elke week met elkaar te borrelen.

 1. Het houdt je van de straat

Leuk hoor vier dagen in de week de Kleine induiken, maar als je opzoek bent naar iets diepgaanders ben je bij L.A.N.X. zeker aan het goede adres. Meerdere dagen per week kun je ervoor kiezen om je tijd te verdoen op L.A.N.X. met borrels en andere activiteiten.

 1. Over geld wordt niet geluld

Kan Ome Duo jouw uitgaven niet aan? Geen zorgen, bij L.A.N.X. kost een biertje slechts €1! Zo kun je dus onbezorgd genieten van een hele avond vol met bier!

 1. No stress

Het is algemeen bekend dat bierstresslevels in het lichaam reduceert. Hierdoor ben je niet alleen meer ontspannen, minder stress zorgt ook voor betere prestaties waardoor je weer meer zelfvertrouwen krijgt! Win-win situatie toch?!

 1. Onvergetelijke avonden

Vrienden, bier en gezelligheid is al gauw het recept voor de leukste avonden en goede verhalen. Ook als je misschien een beetje te diep in het glaasje hebt gekeken hoef je je nergens voor te schamen; waarschijnlijk kun je de gênante dingen nauwelijks meer herinneren idem dito voor de andere aanwezigen die avond.

 1. Geen eenpersoons magnetronmaaltijden meer

Met een jaar en dispuut om je heen hoef je nooit meer zielig in je eentje het prakkie dat je van je moeder hebt meegekregen op te warmen, er is altijd wel iemand in voor gezellig samen eten. Dit geldt uiteraard ook voor de nachtelijke schranspartijen.

 1. Goed voor je ego

De mannen zijn altijd opzoek naar een leuk meisje, en de vrouwen zijn jaloers op elkaar vanwege diezelfde jongen. Als dat geen boost is voor je ego….

 1. Voor ieder wat wils

Waar je ambities ook liggen, voor iedereen is er ruimte voor ontwikkeling. Of je nou je creatieve ei kwijt moet, iets wil bijdragen aan de maatschappij of alvast ervaring in commissies op wil doen voor het bedrijfsleven later, het kan allemaal.

 1. De leukste activiteiten

Behalve bier drinken is er natuurlijk nog veel meer te doen binnen L.A.N.X.. Zo worden er verschillende sportevenementen georganiseerd om het bierbuikje een beetje in toom te houden en zijn er maatschappelijke projecten waar je als vrijwilliger kunt helpen zodat je ’s nachts ook goed kunt slapen.

 1. De groenste sociëteit van Nederland

L.A.N.X. streeft naar een milieu vriendelijke wereld. Zo is zij dan ook de eerste groene sociëteit van Nederland. Dus pak die verantwoordelijkheid en draag iets bij aan het milieu door bier te drinken op L.A.N.X.!

 1. Netwerken

Weer net niet gelukt om dat college van 09:00 uur ’s ochtends te halen? Niet getreurd, je toekomstige carrière loopt (nog) geen gevaar. Door een groot aantal reünisten, de stagebank en verschillende presentaties van bedrijven voor de leden van L.A.N.X. scoor je gemakkelijk die toffe stageplek.

 1. Hechte vereniging

L.A.N.X. is een grote vereniging waar je niet snel uitgekeken raakt maar iedereen kent elkaar wel, waardoor het een hecht karakter heeft. Het zal de leden van L.A.N.X. niet snel naar het hoofd stijgen, mocht dit je wel gebeuren kun je vast nog wel ergens terecht in een van de commissies.

 1. Exclusieve evenementen

L.A.N.X. is er om de sleur van het studeren tegen te gaan, vandaar dat er de meest gave en exclusieve evenementen worden georganiseerd die je buiten L.A.N.X. nooit zou meemaken. Zo zijn er verschillende evenementen zoals…….. haha wat denk je zelf, dit gaan we natuurlijk niet verklappen! Maak het zelf mee als je eenmaal lid bent!

 1. HOOGTIJ

Jaarlijks wordt er een vijfdaagse feestweek georganiseerd voor de leden, genaamd Hoogtij. Met de vetste DJ’s, bier, vrienden, lekkere muziek, meer bier, leuke acts en nog veel meer bier. Do we need to say more…?

 1. Hele nacht feest

Moeite met slapen ’s avonds of bang in het donker? Vrees niet, de oplossing is hier. Je kunt je namelijk de gehele nacht vermaken op L.A.N.X. als je nog even niet moe bent en als je naar huis gaat is het allang weer licht!

 1. Makkelijk een kamer vinden

Studeren in Amsterdam, maar dan echt in Amsterdam. Geen kilometers fietsen naar Geuzenveld, Uilenstede of elke dag het pontje nemen. Behalve alle dispuutshuizen die elk jaar nieuwe bewoners zoeken wonen er ook veel Lanxianen samen in huizen die altijd wel een nieuwe huisgenoot zoeken. Tijd voor dat kamer in het centrum dus!

 1. Varen

De grachten van Amsterdam, het kenmerk van ons mooie Mokum. Als echte Amsterdamse student móét je er natuurlijk gevaren hebben. Gelukkig hoef je daarvoor niet alle historische praatjes van Amsterdam uit je hoofd te kennen en het non-stop geklik van de toeristische camera’s aan te horen. Er wordt door disputen vaak relaxed gevaren in een sloep met muziekje en drankjes, flaneren kun je leren.

 1. Bijbaantjes

Zoals al eerder gezegd: over geld wordt niet geluld. Mochten je maandelijkse kosten toch de pan uitrijzen door te veel thuisbezorgd of mocht je niet door pappie en mammie worden gesponsord, dan zijn er genoeg Lanxianen die je aan een bijbaantje kunnen helpen, al dan niet studiegerelateerd. Zo kom je ook de laatste drie weken van de maand door.

 1. Vakanties

Mocht je elkaar na de L.A.N.X.- en dispuutsactiviteiten elkaar nog steeds willen zien dan kun je wintersporten met je dispuut waar de après-ski net zo serieus wordt genomen als het skiën zelf. Lustrumreizen naar exotische landen om het bestaan van je dispuut te vieren. Of zomervakanties om lekker aan die jaarband te werken. Wie wil dat nou niet?

 1. Zelfstandigheid

Een studentenvereniging maakt je zelfstandiger. Je moet wel leren koken (voor een groep) en je eigen was doen om niet als zwerver door het leven te gaan. Zijn je ouders ook eens trots op je

 1. Sportteams

Of je je nou wil uitsloven op het veld of dat je beter bent in de derde helft, de vele vriendenteams en hogere sportteams die L.A.N.X. rijk is maken dit allemaal mogelijk.

 1. Kruip uit je schulp

De wereld heeft al genoeg grijze muizen en dat meisje blijft echt niet langer wachten tot jij eindelijk eens iets kan maken van dat gestuntel! Door de vele gala’s, diners en andere sociale evenementen krijg je de kans om jouw tijd in de schijnwerpers te pakken en te zorgen dat je opvalt!

 1. Het is meaui

Je studeert in Amsterdam, de mooiste stad van Nederland. Waarom zou je dan niet bij de mooiste studentenvereniging gaan?! https://www.komlanx.nl/inschrijven.php

Start typing and press Enter to search